Barion Pixel
Belépés/Regisztráció
Béky László, VitalitasBolt.hu, biobolt, táplálék kiegészítők, vitaminok, immunerősítés
q10 slide

Miért öregszünk és miért betegszünk meg?

Mik azok a szabadgyökök és miért károsak? 

Életfolyamataink melléktermékeként folyamatosan termelődnek szervezetünkben agresszív szabadgyökök, melyek megtámadják sejtjeinket. Oxidatív láncreakcióval roncsolják sejthártyáinkat, örökítő anyagunkat, végül sejtműködési zavarokat, sejtelfajulást, sejtelhalást okoznak.  A szabadgyökök tartós, nagy arányú jelenléte komoly tényező a civilizációs betegségek kialakulásában és az öregedésben. A környezeti ártalmak, a stressz, de még az intenzív sport is erősen fokozzák a szabadgyökök képződését. Az öregedéssel egyidejűleg gyengülnek az antioxidáns védelmet jelentő enzimfunkciók is.

 Az állatkísérletekben a szabadgyökök kiiktatása az állatok életét meghosszabbította. Joggal feltételezhetjük, hogy a szabadgyökök ellen védő antioxidánsokkal lassíthatjuk az öregedést.  Az antioxidánsok saját elektronjaikat adják át a szabadgyököknek, stabilizálják azokat, így gátolják meg a sejtek károsodását. 

Nem minden szabadgyök káros azonban!

Egyes szabadgyököknek jelentős szerepe van a kórokozók elleni harcban. Antioxidáns rendszerünk egyensúly fenntartására és nem a teljes eliminálásukra törekszik, a túlzott mennyiségű antioxidáns fogyasztása emiatt legalább annyira káros, mint a hiányuk! 

 

Egyetlen szelektív antioxidánst ismerünk, amely képes különbséget tenni a káros és hasznos szabadgyökök között: a molekuláris hidrogént (H2).

Ez az apró molekula áthatol minden határon, eljut a mitokondriumokba és a sejtmaghoz. Direkt blokkolja a káros szabad gyököket és az antioxidáns enzimek termelődését is képes beindítani. A molekuláris hidrogén biztonságos, nincs mellékhatása, új lehetőség a szabadgyök elleni védekezésben és az öregedés elleni küzdelemben.

Molekulásris hidrogénről ide kattintva olvashat többet.

Készítette: Dr. József Erika

Forrás:

Ichihara et al. Medical Gas Research (2015) 5:1 Beneficial biological effects and the underlying mechanisms of molecular hydrogen – comprehensive review of 321 original articles 

Shigeo Ohta , Molecular hydrogen as a preventive and therapeutic medical gas: initiation, development and potential of hydrogen medicine, Pharmacology & Therapeutics 144 (2014) 

Bevihetjük kívülről a hidrogént a szervezetbe vagy az endogén hidrogén termelést fokozhatjuk. Egyes magnéziumtartalmú étrend-kiegészítők  a gyomorban segítik elő a hidrogén molekula képződését. Ismerje meg a HEALTH & YOUTH Recovery plus Q10 étrendkiegészítőt, mely kapható a patikákban is.