q10 slide

Miért öregszünk és miért betegszünk meg?

Mik azok a szabadgyökök és miért károsak?  Életfolyamataink melléktermékeként folyamatosan termelődnek szervezetünkben agresszív szabadgyökök, melyek megtámadják sejtjeinket. Oxidatív láncreakcióval roncsolják…

herbafulvo vese működés

Vese működés

Az elmúlt években ugrás szerűen megnőtt a beszűkült vese működéssel rendelkező személyek száma! Ezért dolgozta ki Béky László természetgyógyász az…

D-vitamin

A K2-vitaminról

Mi is az a K2 vitamin?

A K-vitamint, mint a normális véralvadáshoz létfontosságú anyagot ismerte meg az orvostudomány. A K-vitamin nem egyetlen anyag, hanem rokonvegyületek (fillokinonok és menakinonok) csoportja. Az elnevezés a későbbi kutatás eredményeként vált külön K1 (fillokinonok) és K2 (menakinonok) vitaminra, mikor kiderült, hogy hatásaikban némi eltérés mutatkozik. A K1-vitamin a véralvadás szabályozásának egyik fő tényezője, míg a K2-vitamin a csontanyagcserében játszik életfontosságú szerepet. Igaz, hogy ha csak egyikből vagy másikból mutatkozik hiány a szervezetben, a fölöslegben levő képes a másikba átalakulni. Ezért mellékhatásaikban őket egységesnek tekintjük.

Hol találunk a természetben K vitamint?

(more…)

Read More

D-vitamin

D-vitamin, egy hormonszerű vitamin

D-vitamin

D vitamint mind a mai napig a zsíroldékony vitaminok között tartjuk számon. Noha a közelmúlt kutatásai számos újabb, inkább hormonszerű hatására világítottak rá.
A D-vitamin előanyagai eléggé elterjedtek a természetben. Növényekben az ergokalciferol (D2), állati szervezetekben a kolekalciferol (D3) fordul elő. Ez utóbbi képződik kellő mennyiségű napfény hatására az emberi bőrben is. Ezekből a máj és a vesék állítják elő az aktív, hatásos D-vitamint a kalcitriolt (1-25-dihidroxikolekalciferol). A provitaminok, D2 és D3, felszívódása korlátozott. A D3 némileg hatásosabb, de ez is csak kb. 60%-os biohasznosulást jelent.

(more…)

Read More

c-vitamin

C-vitamin – egy vitamin, amit mindegyre újrafelfedezünk

C-vitamin történetet:

A C-vitamin (aszkorbinsav) az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen anyag, amit nem tud előállítani. Ezért kizárólag a táplálékkal kell bevinni, napi rendszerességgel. Azt hihetnénk, hogy 1932-es felfedezése óta már mindent tudunk róla. Pedig mindegyre újabb és újabb tényeket tárunk fel. Adagolásával kapcsolatban pedig mai napig élénk szakmai viták folynak. Ennek feltehetően az az oka, hogy megszámlálhatatlanul sok anyagcsere- és életfolyamatban játszik szerepet, melyekhez különböző mennyiségek lehetnek szükségesek. Az tény, hogy napi 50 mg megelőzi a skorbut kialakulását.

(more…)

Read More

Vinishera szőlőmag

VINISEERA szőlőmag- mikro-őrleményekről

Szőlőmag áttekintés

Most a koronavírus járvány idején van időm olvasni a „Bacilusvadászok” (Paul de Kruif könyve) mikrobiológiával foglalkozó híres tudósok felfedezéseit, közöttük számos magyar már megelőzött másokat. Jó tudni, hogy Semmelweis Ignác a gyermekágyi láz és fertőtlenítés felfedezője az emberiség legnagyobb jótevője volt. Ma is a megelőzés, a védekezés és a gyógyítás a legfontosabb a világ járványok megjelenésekor.

(more…)

Read More

Shopping cart

0

No products in the cart.